Mijn favorieten

Diensten

DE GESCHIEDENIS VAN HET MAKELEN
De geschiedenis van de makelaar begint in het jaar 1284. Graaf Floris V gaf de stad Dordrecht het recht om makelaars aan te stellen. Dat recht werd 7 jaar later vastgelegd in het zogenaamde "keur", een document dat tot op de dag van vandaag nog steeds wordt bewaard in het gemeentearchief van Dordrecht. Makelaars waren tussenpersonen die kooplieden met elkaar in contact brachten. Ze handelden in allerlei spullen: schepen, meubels, etenswaar, huizen en nog veel meer. Tot aan het eind van de 17de eeuw bemiddelde de makelaar bij alle soorten handelswaren. Tegenwoordig is een makelaar verplicht om bij zijn titel "makelaar" te vermelden op welk gebied hij mag 'makelen'.

Een makelaar is dus een tussenpersoon tussen twee partijen. NKM van Gool Makelaardij is in onroerend goed aan het 'makelen'. Een makelaar handelt altijd in opdracht van een koper of een verkoper. Hij brengt beide partijen tot elkaar en sluit een onderlinge overeenkomst. De term "makelaar" duidt niet alleen een tussenpersoon aan, maar heeft ook een bouwkundige betekenis: een "tussenstuk". Het gaat om een verticale houten balk in de nok van een bepaalde type kapwoning. Deze balk vormt de verbinding tussen de horizontale spantbalken. Zo'n balk als deze heet ook een "makelaar", aangezien hij twee partijen bij elkaar brengt.

DE DIENSTEN VAN NKM VAN GOOL MAKELAARDIJ
Een makelaar kun je voor verschillende diensten inschakelen. Zo kun je een makelaar inschakelen bij de verkoop van je huis, maar ook bij de aankoop van je nieuwe huis. De makelaar is in dat geval geen verkoopmakelaar, maar een aankoopmakelaar. Bij NKM van Gool Makelaardij kun je niet alleen terecht voor de ver- of aankoop van je huis, maar kunnen we je ook helpen met de taxatie van je huis. Daarnaast kun je bij ons terecht voor een hypotheek- en/of verzekeringsgesprek.

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Contact

CONTACTGEGEVENS                 
T:     030 - 677 85 50                 
E:    
info@nkmvangool.nl        
W:    
www.nkmvangool.nl    

ADRES
Prof. Bronkhorstlaan 1 B    
3451 ER Vleuten     

OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m vrijdag:     09.00 - 17.30 uur
Zaterdag:                      Op afspraak
Zondag:                        Gesloten

Woning van de maand